اجرای وال مش

مرحله اول

دیوارچینی به صورت متعارف و بدون نیاز به اجرای وادار قائم، تیرک افقی و میلگرد بستر انجام می‌شود و محدودیتی در طول دیوار وجود ندارد. با توجه به این که در این روش خمش دیوار به صورت یک طرفه و در راستای قائم است نیازی به استفاده از وادار و محدود کردن طول آزاد دیوار وجود ندارد و دیوار بدون محدودیت در طول آن اجرا می‌گردد. همچنین به دلیل این که دیوار تنها تحت خمش قائم قرار می‌گیرد نیازی به مقاوم‌سازی آن در راستای افقی نبوده و میلگرد بستر نیز در این روش حذف می‌گردد.

 

 

 

نکته اجرایی

اتصال لبه قائم دیوارها به ستون و دیوار برشی و یا هر عضو قائم سازه‌ای دیگر در سازه باید به گونه‌ای باشد که ممانعتی برای جابجایی نسبی اعضا به وجود نیاورد و در اتصال به تیر فوقانی باید خیز بلندمدت تیر در نظر گرفته شود. جهت عدم مشارکت دیوار در باربری جانبی، استفاده از فوم تراکم‌پذیر (یونولیت) در محل اتصال دیوار به تیر و ستون‌ها (جداسازي ديوار از قاب) الزامي است.

فاصله جداسازي ديوار از ستون‌ها و اعضای قائم سازه‌ای بايد برابر یک درصد ارتفاع کف تا کف طبقه باشد.

 

فاصله جداسازي ديوار از سقف و تیر فوقانی بايد برابر با حداکثر خيز درازمدت تير و یا 25 ميلي‌متر (هر کدام که بیشتر بود) باشد.

 

 

 

 

مرحله دو

پیش از اجرای پلاستر روی دیوار، بستر زیرین پلاستر با پاشش آب مرطوب می‌شود.

 

مرحله سوم

 

 

برای اجرای وال‌مش، ابتدا یک لایه پلاستر (سیمانی یا گچی) به ضخامت 2 تا 3 میلی‌متر در محل مورد نظر روی دیوار به صورت پاششی با دست یا با دستگاه اجرا می‌شود. سپس نوارهای مش فایبرگلاس به صورت قائم روی پلاستر نصب شده و لایه پلاستر نهایی روی نوارهای مش اجرا می‌شود.

 

نکته

 

 

به دلیل ماهیت رفت و برگشتی نیروی باد و زلزله، تسلیح دیوار با استفاده از وال مش باید در هر دو سمت دیوار انجام گیرد. همچنین این نوارها باید در دو سمت دیوار روبروی یکدیگر نصب شده باشند.

 

 

مرحله ی چهارم

پس از اجرای لایه پلاستر، باید نبشی‌هایی که برای مهار حرکت برون صفحه دیوار در نظر گرفته شده‌اند، در بالا و پایین دیوار نصب شوند. نصب این نبشی‌ها می‌تواند به کمک پیچ و رولپلاک و یا چسب انجام گیرد. در سیستم وال مش برای اتصال نبشی به تیر فوقانی از چسب اپوکسی وال مش استفاده می‌شود. بهره‌گیری از چسب اپوکسی وال مش در مقایسه با استفاده از میخ‌کوبی یا پیچ و رولپلاک مزایای فراوانی دارد

نکته اجرائی

قبل از اجرای چسب اپوکسی باید آماده‌سازی سطح بتن و نبشی گالوانیزه به طور مناسب انجام شود. سطح بتن باید با استفاده از روش‌های مناسب مانند سایش از هرگونه آلودگی از جمله گرد و غبار، روغن، چسب و … تمیز گردد. نبشی‌های گالوانیزه نیز باید با استفاده از محلول مناسب شست و شو تمیز شوند. همچنین باید توجه شود تا بتن به طور کامل خشک شده باشد و هیچ گونه رطوبتی در سطح اتصال نبشی با بتن وجود نداشته باشد.

مهم

 

 

چسب‌های اپوکسی حداقل 24 ساعت قبل از اجرا باید در محیطی با دمای مناسب (20 تا 30 درجه سانتی‌گراد) قرار گیرند. همچنین سطوح بتن و گالوانیزه نیز در هنگام اجرای چسب اپوکسی باید دارای دمای مناسب باشند.

 

 

 

 

 

نکته اجرائی

در صورتی که حداقل 5 سانتی‌متر از پایین دیوار داخل کف‌سازی قرار بگیرد نیاز به اجرای نبشی در پایین دیوار است.باید توجه شود لایه پلاستر گچی یا سیمانی نباید روی نبشی اجرا شود تا از حرکت درون صفحه دیوار جلوگیری نکند.

کیسه‌های پودر پلاستر گچی و سیمانی باید در محیط مناسب و به دور از رطوبت نگهداری شوند.

 

اجرای وال مش در جان پناه

 

جهت مسلح نمودن دیوارهای جان‌پناه می‌توان از وال مش استفاده نمود. الیاف شیشه اجرا شده روی دیوار جان‌پناه باید به کمک تسمه در دو طرف به دال سقف و وجه بیرونی تیر مهار شود. طول تسمه باید حداقل 10 سانتی‌متر از عرض نوار الیاف بیشتر باشد. برای پایدارسازی دیوار بالکن نیز می‌توان از وال مش طبق نکات ذکر شده در این بند استفاده نمود.